You are not connected. Please login or register

GCB

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 GCB on Fri Mar 15, 2013 11:08 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
Kad se žena namjeri na ženu, ali onako doista i ozbiljno namjeri, zaboravite čerupanje u kokošinjcu. Slika koja vam u glavi treba je ubojiti turnir kobra protiv čegrtuša, a točno ćete tu količinu slasnog otrova pronaći i u seriji koja se smjestila među snobovske, ušminkane, izoperirane kučke u Dallasu.

Amanda Vaughn (Leslie Bibb, "Cure u trendu") potiče iz visokih teksaških krugova, oduvijek je smatrala da joj svijet mora biti na dlanu i u srednjoj je školi bila najveća zlica koju svijet može zamisliti. Onda je ostala trudna i udala se, sa svojim uspješnim mužem iz Dallasa se preselila u Kaliforniju, ima dvoje djece tinejdžera, Lauru (Lauran Irion) i Willa (Colton Shires), pa se kroz 18 godina udaljenosti od svijeta koji je poznavala promijenila u dosta dragu ženu. Onda joj muž pogine. Ispostavi se da je prijevarom iz privatnih fondova svojih klijenata izvukao milijune pa bježi autom u Meksiko s lovom u vreći dok mu Amandina najbolja prijateljica servisira međunožje. Ispadne da je felacija pri velikim brzinama opasna koliko i SMS-anje, pa se auto, prevarant, fufa i brdo love survaju u provaliju. Kako kaže jedna od Amandinih starih (ne)prijateljica, "ljubavnica je zagrizla više nego je mogla progutati."

Gospođa Vaughn tako mora učiniti ono što se zaklela da nikad neće - vratiti se u Dallas, i to u kuću svoje pijane, umišljene ("Bog mi se često obraća preko Christiana Diora") majke Gigi (Annie Potts, "Dizajnerice", "Dodir s neba"), koja maltretira poslugu i užasava se jer sad siromašna Amanda djeci odjeću kupuje u "dućanima sa salatom". Amandu sa širokim osmjesima i jedva uvučenim pandžama dočekaju sad ugledne pripadnice društva i susjedskoga crkvenog kruga, kojima je ona u srednjoj školi nanijela teške psihičke traume. Prva koja joj se iz dubine svog srca i svakim komadićem estetskom kirurgijom popravljenog tijela želi osvetiti jest Carlene Cockburn (Kristin Chenoweth, "Glee"), koju je Amanda zbog niskog rasta i neugledna izgleda maltretirala "na mrtvo ime". Carlene je sad zgodna i seksi, iako ne viša, udana je za naftnoga bogataša Rippa (David James Elliott, "JAG") koji stalno želi naskakati na svoju ženicu, ali i koji je zbog Amandina muža izgubio dosta love.

U kliki Carlene, koja kad ne špijunira po susjedstvu, "stožer" seli u crkvu, jesu Cricket Caruth-Reilly (Miriam Shor, "Opasna igra", "Mildred Pierce"), vrlo odlučna poslovna žena, kojoj je Amanda u školi otela dečka, istoga onog za kojeg se poslije udala. Cricket je udana za Blakea (Mark Deklin, "Hawaii 5-0), rančera koji od svih krije da je gay. Sharon Peacham (Jennifer Aspen, "Za istim stolom") bila je školska kraljica ljepote i na pragu da osvoji važnu titulu kad je Amanda svima razglasila da Sharon ima herpes. Ona je još lijepa, ali sad svu svoju nesigurnost prekriva golemim količinama hrane. Neće joj se svidjeti kad joj muž Zach (Brad Beyer, "Heroji iz strasti") poludi za Amandom. A tu je i Heather Cruz (Marisol Nichols, "Dveri", "24"), izvrsna agentica za nekretnine, više nego spremna prigrliti Amandu i oprostiti joj, jedino što je prebliska s Carlene i ostalima, a one su pak previše utjecajne...

Nastala prema romanu "Good Christian Bitches" Kim Gatlin, a poslije, da bi se smirila licemjerna američka publika, preimenovana u "Good Christian Belles" (kojoj ni to nije bilo dovoljno pa su stigli do "GCB"), pitka serija obrušava se upravo na to - licemjerje. Za televiziju je knjigu prilagodio Robert Harling, tip koji stoji iza "Čeličnih magnolija", "Kluba prvih supruga" i "Sapunice" pa zna dosta o lažnoj srdačnosti i netrpeljivosti umotanoj u ušminkanu vanjštinu. Sve je ovdje pretjerano, od skupe robe i 15-litrenih šešira do potpunog nedostatka suptilnosti kad su u pitanju ujedi i seksualne aluzije, ali upravo je to razlog zašto su "Namiguše" tako ovisnička roba.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Can’t you see it’s me who own the night?
View user profile

2 Re: GCB on Sat Mar 30, 2013 3:15 pm

ProkletaKučka

ProkletaKučka
Now I can feel that explosion
Now I can feel that explosion
Pogledala sam par puta, nije ono što bih pratila a ni ono što bih gledala ni kad vidim na tv-u.

View user profile http://annicaphotography.tumblr.com/

3 Re: GCB on Sun Mar 31, 2013 2:30 am

Užas.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Can’t you see it’s me who own the night?
View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum